Kálló Veronika

Kálló Veronika vagyok, középkorú gyógypedagógus, logopédus. Elsősorban logopédus. Szegeden születtem és felsőoktatási tanulmányaim lezárása után Szegedre jöttem vissza élni és dolgozni. Oklevelemet a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán szereztem meg 1997-ben, nappali tagozaton, „Logopédia szakos gyógypedagógiai tanár – Logopédia szakos gyógypedagógiai terapeuta” szakpáron.

Érdeklődésemnek, habitusomnak ez a csodálatos munkálkodást lehetővé tévő hivatás mindig is, ma is és továbbra is megfelel, táplál és éltet, és – reményeim és hitem szerint – a kiégéstől is megvéd.

Foglalkozom és foglalkoztam szerzett idegrendszeri sérülésből (stroke) eredő beszéd-és nyelvi zavarok terápiájával, diszfóniával (rekedtség, átmeneti hangvesztés) kezelésével, nyelési problémák rendezésével (pl. hangzóejtést és harapási-fogazati fejlődést és eltéréseket egyaránt befolyásoló nyelvlökéses nyelés terápiájával), színművészek és színészmesterséggel ismerkedő fiatalok, hivatásos beszélők beszédtechnikai fejlesztésével, rezonanciazavarokkal (például archasadék meglétében érintett kliensekkel), beszédritmus-zavarok részleges rendezésével (dadogás, hadarás logopédiai terápiájával), nem-, vagy alig beszélő kisgyermekek beszédindításával, beszédmotoros eltérések (régebben általánosan így ismert fogalommal illetett „pöszeség”, „selypítés”, „raccsolás”) rendezésével.

Szívesen vágtam bele mindig, és teszem ezt hasonló intenzitással ma is diszlexia, diszgráfia tüneteinek enyhítése érdekében. A legutóbbi 5-10 év az arc, a szájtér, a fogsor, az artikuláló szervrendszer működésének tágabb összefüggései (mozgások, szerkezet, funkció) felé fordította figyelmemet, így ma már ilyen szemlélettel végzek akár teljes test kezeléseket is.

Rendelés helye: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: 06-20 / 408-4584