Dr. Galzó Orsolya

Dr. Galzó Orsolya háziorvos, foglalkozás-egészségügyi szakorvos vagyok.

Általános orvosi diplomám a Szegedi Tudományegyetemen szereztem 2010-ben. 2014-ben szakvizsgáztam háziorvostanból, 2017-ben pedig foglalkozás-egészségügyből.

Holisztikus szemléletem miatt választottam ezt a két szakirányt. Fontosnak tartom, hogy ne csak egy adott szervvel, betegséggel foglalkozzunk, hanem az egész emberrel.

Fő érdeklődési területeim a pszichoszomatika, a prevenció és az életmódorvostan.

Célom, hogy felhívjam a munkavállalók figyelmét a megelőzés és az egészséges életmód fontosságára. Egészségi állapotunk szempontjából mindennapi szokásaink, az életmód amelyet folytatunk sokkal meghatározóbb, mint az öröklött genetikai tényezők. Ezt bizonyítják a legújabb epigenetikai kutatások is, amelyek az örökítő anyag működésére ható környezeti tényezőket vizsgálják.  

A foglalkozás -egészségügyi ellátás nem csak a kötelező munka alkalmassági vizsgálatokról szól. A rendszeres vizsgálatokkal lehetőség nyílik a különböző egészségügyi rizikófaktorok felmérésére, betegség megelőző állapotok felismerésére és a betegségek korai kiszűrésére. Az alkalmassági vizsgálatok során az alap állapotfelmérésen és eszközös vizsgálatokon túl a szükséges kiegészítő vizsgálatokat (EKG, audiometria, spirometria) is helyben végezzük.

Emellett a PrimaClinic-nél lehetőség van a munkakörhöz kötötten előírt vagy javasolt laborvizsgálatok elvégzésére is. Ezzel is támogatni tudjuk a mielőbbi munkába állást, ami mind a munkáltatók, mind a munkavállalók szempontjából lényeges lehet.

Rendelés helye: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: 06-20 / 408-4584