Börcsök Nikolett

Börcsök Nikolett vagyok, 2014-ben végeztem a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán dietetikusként, majd ezt követően 2016-ban a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán okleveles élelmiszermérnökként.

Dietetikusi pályafutásomat 2014-ben kezdtem a Csongrád Megyei Mellkasi betegségek Szakkórházában, majd a diétás gyermekétkeztetésben folytattam munkámat, mint élelmezésvezető-dietetikus. Jelenleg a Szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Dietetikai Szolgálat tagjaként, főként sebészeti és intenzív terápiás osztályokon látom el dietetikusi feladataimat.

Dietetikusként célom az egyéni igényeknek megfelelő, személyre szabott diétás tanácsadás. Véleményem szerint a megfelelő táplálkozás és életmód kialakítása segíthet a betegségek megelőzésében és kezelésében, valamint az általános jóllét és a vitalitás növelésében.

A dietetikai tanácsadások során szeretnék segítséget nyújtani az egészséges táplálkozás alapjainak elsajátításában, egyéb egészségügyi problémák esetén megfelelő diéta kialakításában, például testtömeg többlet, cukorbetegség, inzulinrezisztencia, táplálék intoleranciák, táplálék allergiák emésztőszervrendszeri megbetegedések, valamint sebészeti beavatkozások kapcsán műtét előtti felkészülés, valamint műtét utáni rehabilitáció esetén.

Az tanácsadások alkalmával részletesen megismerem pácienseim étkezési szokásait, életvitelüket, esetleges egészségügyi problémáikat, hogy ezek alapján a legmegfelelőbb egyéni táplálkozási ajánlásokat adhassam számukra. Megbeszéljük a nyersanyagválogatási és ételkészítési, folyadékfogyasztási javaslatokat, valamint az ideális étkezési rutint. Fontosnak tartom a folyamatos támogatást és motivációt, hogy pácienseim sikeresen elérjék céljaikat.

Munkám során elsődleges célom, hogy mindig a pácienst helyezzem előtérbe. A megfelelő étrend kialakítása során fontosnak tartom figyelembe venni az egyéni lehetőségeket, valamint a szociális és környezeti tényezőket is, például milyenek az érintett vásárlási szokásai, tud-e főzni, valamint ezekre mennyi kapacitása jut, hiszen a diéta betarthatóságához ezek elengedhetetlen információk.

Bízom benne, hogy dietetikusként szerzett tapasztalataim segítenek a felmerülő szakmai kihívások gördülékenyebb megoldásában. Amennyiben Ön is szeretne változtatni az étkezési szokásain, javítani egészségén, vagy szívesen tájékozódna a helyes táplálkozásról, keressen bizalommal.

Rendelés helye: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: 06-20 / 408-4584