Gyógytorna

A gyógytornász, vagy más néven fizioterapeuta olyan egészségügyi szakember, aki a mozgást, a mozgatószervrendszert befolyásoló sérülések és állapotok kezelésére szakosodott.

Tudásával különösen az aktív mozgás, passzív mozgatás, manuálterápia, valamint számos vizsgálati és terápiás módszer segítségével, betegoktatással és tanácsadással segít egy sérülés vagy betegség következményeinek gyógyításában, vagy akár azok megelőzésében.

A fizioterápiás kezeléssorozat részletes, a panaszok eredetét tisztázó vizsgálaton alapul, melyet követően a közösen kitűzött terápiás célokat szem előtt tartva, egyénre szabott kezelés történik.

Az elért eredmény fenntartásához, ellenőrzéshez, tanácsadáshoz, betegoktatáshoz elegendő lehet a telemedicina alkalmazása, azaz az online konzultációs forma is.

A PrimaClinic Egészségközpontban Dr. Domján Andrea a gyakorlat és a tudomány egységében, a fizioterápia változatos módszereivel segíthet Önnek egészsége megőrzésében, visszanyerésében.

Az alábbi panaszokkal fordulhat hozzánk:

 • Nyaki merevség, fájdalom, mely a reggeli órákban vagy mozgás közben, vagy a képernyő előtt töltött idő alatt vagy után jelentkezik.
 • Nyaki sérülést (például ostorcsapás sérülés) követő panaszok
 • Fejfájás, mely kapcsolódik a nyaki panaszokhoz, vagy a nyaki területről sugárzik a fejre.
 • Az arc területén jelentkező fájdalom.
 • A rágóízület környékének fájdalma.
 • Karba, kézre sugárzó nyaki, válltájéki fájdalom.
 • Vállízületi- könyökízületi panaszok, fájdalmak, sérülést, műtétet követő merevség, instabilitás, izomgyengeség esetén.
 • A csukló-kéz területen jelentkező, vagy visszatérő panaszok, fájdalom, sérülést követő merevség, instabilitás izomgyengeség esetén.
 • Háti és deréktáji fájdalmak, kopásos ízületi betegségek okozta merevség, csökkent mozgékonyság.
 • Csípőízületi, térdízületi fájdalmak, kopásos megbetegedések, műtéteket megelőző, a jobb eredményt, gyorsabb gyógyulást elősegítő mozgásterápia vagy műtétek utáni rehabilitáció szükségessége esetén.
 • A bokát érintő sérülések után. A láb boltozatának süllyedése miatt kialakult fájdalom esetén.
 • Egyensúlyproblémák, félelem az eleséstől, bizonytalan járás.
 • Tartáshibák, aszimmetrikus testtartással járó foglalkozások miatt kialakult fájdalmak.

Ki végzi a kezeléseket?

Ismerje meg kollégáinkat

 • Dr. Domján Andrea

  Dr. Domján Andrea

  Gyógytornász

  Dr. Domján Andrea vagyok, gyógytornász, egészségtantanár, orvosi és egészségtudományi szakfordító és tolmács diplomával és doktori fokozattal rendelkezem az Egészségtudományok területén. 21 éve egyetemi oktatóként dolgozom a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon.

Foglaljon időpontot!

Mindent elmondunk előre

Magánrendelőnknél könnyedén, telefonon, személyesen, de akár online is egyeztethet időpontot, amely tervezésénél rugalmasak vagyunk.

Mi fog történni?
 1. 1. Adategyeztetés
 2. 2. Beszélgetés során felderítjük a problémát
 3. 3. Időpontfoglalás a megfelelő szakorvoshoz
Időpontfoglalás: +36-20 / 408-4584
Foglaljon időpontot!

Bővebben a nyaki és állkapocsizülete problémák kezeléséről

A nyaki fájdalom kezelése

A nyaki fájdalom, a nyaki gerinc merevsége, a fejbe, vállba, karba sugárzó fájdalom rendkívül gyakori probléma, foglalkozástól és fizikai aktivitás szintjétől függetlenül bárkit érinthet.

Ha Ön mobiltelefont, számítógépet, használ, sokat ül, vagy munkája miatt tartósan kell egy adott testhelyzetet fenntartania, nagy valószínűséggel tapasztalt már nyaki, válltájéki panaszokat.

Az ülő munkához kapcsolódó hosszas, helytelen fej-nyak-váll pozíció az izmok merevségét, fájdalmát, fájdalmas izomcsomók kialakulását eredményezheti, de akár a nyaki gerincszakasz porckorongjainak károsodását, szédülést és fejfájást is okozhat.

A fizikailag megterhelő szakmákban dolgozók, illetve a sportolók is gyakran tapasztalnak nyaki panaszokat az extrém igénybevétel miatt.

A tartós vagy visszatérő, akár éjszaka is jelentkező fájdalom akadályozza a munkavégzést, megzavarja a pihenést, megnehezítheti a legegyszerűbb hétköznapi tevékenységeket is.

Szerencsére tudunk segíteni!

A gyógytorna, fizioterápia módszereivel hatékonyan kezelhetők a nyaki problémák.

A legjobb megoldás, ha a nyakát egy gyógytornász-fizioterapeuta vizsgálja meg, aki képes kideríteni a problémát okát.

Manuális terápia, oktatás, testmozgás és tartásjavítás kombinációjával  megszabadulhat nyaki fájdalomtól és megtanulhatja, hogy hogyan kerülhető el a tünetek kiújulása.

Az arc vagy állkapocskörüli fájdalom kezelése

Arc vagy állkapocskörüli fájdalmat, feszülést tapasztal? Nehezen, vagy nem tudja nyitni a száját? Fájdalmas kattogást tapasztal rágás során? Ízületi elakadást érez?

A gyógytorna-fizioterápia segíthet!

Az állkapocsízület egy összetett ízületi rendszer, amely lehetővé teszi számunkra a rágást, a beszédet, az ásítást és számos más hétköznapi funkciót.

Az állkapocsízület működését több tényező is befolyásolhatja – a fej, a nyaki gerinc, a nyelvcsont helyzete és a testtartásunk is gyakran felelős az állkapocsízület működési zavaraiért.

Az állkapocsízület fájdalma jelentkezhet az ízület környékén, de a fájdalom kisugározhat az arc izmaiba, fejre, fülbe is.

Az arcizmok is lehetnek fájdalmasan feszesek, akár egy hosszan tartó fogászati beavatkozást követően elhúzódó panasz lehet az arc, fej területén tapasztalt fájdalom, és akár zsibbadás is jelentkezhet.

Szakképzett terapeuta átfogó vizsgálatra alapozott terápia segítségével képes megszüntetni a kellemetlen tüneteket, fájdalmat, zsibbadást.

A konzultáció során az állkapocsízület, a nyelv, a száj, az arcizmok működésének vizsgálata, a nyaki gerinc, a vállak állapotának felmérése és a testtartás elemzése történik.

A panaszok kezelése több módszer kombinálásával történik, magában foglalja a tartásjavítást, a nyaki gerinc kezelését, ízületi mobilizálást, a fájdalmas izomzat lazítását, az állkapocsízületi mozgások korrekcióját.

Gyógytorna árlista

Gyógytorna12.000/alkalom

Foglaljon időpontot!

Mindent elmondunk előre

Magánrendelőnknél könnyedén, telefonon, személyesen, de akár online is egyeztethet időpontot, amely tervezésénél rugalmasak vagyunk.

Mi fog történni?
 1. 1. Adategyeztetés
 2. 2. Beszélgetés során felderítjük a problémát
 3. 3. Időpontfoglalás a megfelelő szakorvoshoz
Időpontfoglalás: +36-20 / 408-4584
Foglaljon időpontot!
Rendelés helye: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: 06-20 / 408-4584