Hialuronsavas töltés

A hialuronsav az egyik legbiztonságosabb, lebomló, és oldható töltőanyag, melyet leginkább az arc, nyak dekoltázs területén szokás használni.
Egy vékony tű segítségével juttatjuk az anyagot a bőr különböző rétegeibe, mely segíti kitölteni a ráncokat, helyreállítani a fiatalos megjelenést, és volumenizálni, karakterizálni a tónusvesztett, petyhüdt, kontúrdeficites arcot.

A töltőanyagok felhasználási területei, illetve amin javíthatnak:
 • A vékony ajkakon
 • Kitöltik a kimélyült kontúr vonalakat
 • Volumennövekedést tudunk elérni az áll vagy középarc területén
 • Tompítja a száj körüli ráncokat
 • Eltávolíthatók a szem alatti karikák
 • Átalakítható az orr
 • Javítják a pattanások okozta hegeket
 • Karakteresebbé lehet tenni az áll és mandibulaívet
 • Mély homlokráncok (itt kiegészítő terápiaként a botok szóba jön)
 • Orca volumenizálása
 • Ajkak volumenizálása
 • Orrtól szájig terjedő redő (Nasolabiális redő)
 • Szájzugtól az állig terjedő redő (marionett redő)
 • Ajkak feletti radier ráncok (”cigi” ráncok)

Nemtől, kortól függetlenül alkalmazható, mind a férfiak mind a nők számára frissebb fiatalosabb megjelenés biztosít. A beadandó mennyiség függ az arc típusától a kezelni kívánt területekről, és amennyiben reális elvárásai vannak, az eredmény megdöbbentő lesz, annak legjobb értelmében.
A töltő anyagokat ott használjuk, ahol volumenhiányt tapasztalunk. Segít a megereszkedett bőr javításában, és csökkentik a ráncok mélységét. A töltő anyagok típusai széles skálán mozognak attól függően, hogy milyen területeket kezelését célozzuk meg.

A Hyaluronsav nedvességmegkötő tulajdonságú, volumenizálja, és hidratálja a bőrt.

Hogyan történik?

A hialuronsavas feltöltést járó beteg ellátás keretein belül végezzük. A kezelés kényelmes félig ülő helyzetben történik. A kezelendő terület kijelölését követően lokalizációtól függően érzéstelenítés jön, mely lehetséges krémmel vagy injekcióval, illetve vannak olyan hyaluronsavak, melyek maguk is tartalmaznak Lidocaint.

Az anyag bejuttatását követően a kezelt terület finom masszírozása következik, ezáltal eloszlatjuk a fillert, és csökkentjük az esetleges csomóképződést.

A kezelés után forró fürdőt, szaunát, intenzív testmozgást rövid ideig kerülni kell.

Az anyag végleges formáját a beadást követő 2 hét után nyeri el.

A tartósság a kezelt területtől függően, 6 és 14 hónap között változik.

Mikor alkalmas Ön hialuronsavas feltöltésre?
 • Arcán finom ráncok vagy mélyebb barázdák találhatóak
 • Ha laza, lógó, előreeső arcbőre van
 • Ha bizonyos arcrészleteit hangsúlyosabbá szeretné tenni
 • Ha reális elvárásai vannak
Kinek ajánljuk a kezelést?

Az LG Yvoire hialuronsavas töltés bárkinek javasolt, ha a bőr megereszkedett és veszített rugalmasságából, ha az idősödés jeleit mutatja. Abban az esetben is hatékony megoldást jelent, ha nem vagyunk elégedettek orrunk, vagy állunk ívével és azt műtét nélkül szeretnénk korrigálni.

Bőrünk állapotától és a problémától függően három típusú töltőanyaggal történik a kezelés, amelyek alkalmasak a homlok, az orr, az ajak és az áll kezelésére.

 • A CLASSIC kisméretű molekulákat tartalmazó töltőanyag, amely a bőrfelszíni ráncok töltésére alkalmas és az érzékeny bőrűeknek is ajánlott.
 • A VOLUME közepes méretű hialuronsav molekulái hatékonyan korrigálják a mély ráncokat és visszaadják az arc elveszített volumenét.
 • A CONTOUR 3D-s részecskéket alkalmazó új technológia, a kis- és nagyméretű hialuronsav molekulák kombinációjával hatékonyan definiálja az arckontúrokat és lehetővé teszi a műtét nélküli esztétikai arcformázást.
Miért jó választás a hialuronsav?

A hialuronsav a szervezetünk természetes összetevője, amely vízmegkötő szerepet tölt be és fontos szerepet játszik a bőr egészségének és vitalitásának megőrzésében. Idővel a mennyisége csökken, amely bőrünk megereszkedéséhez és a ráncok kialakulásához vezet. A hialuronsav alapú töltőanyag vízmegkötő képességének köszönhetően rugalmasan és fiatalon tartja a bőrünket. A hialuronsav molekulák magukhoz láncolják a vizet, ezáltal csökkentik a mélyebb és a felszíni ráncokat. Az Yvoire töltőanyag emellett kivételes volumenizáló tulajdonsággal bír és tartós megoldást jelent az esztétikai problémákra. A töltéshez csak teljesen természetes, anyagot használunk.

Hogyan zajlik egy kezelés?

Az Yvoire hialuronsavas töltés egyszerű és gyors eljárás, amely minimális fájdalommal és kellemetlenséggel jár.

 1. Első lépésként a kezelendő felületet lefertőtlenítjük és helyi érzéstelenítő krémet viszünk fel a bőrfelületre.
 2. Ezután a töltőanyagot több ponton a bőrbe injektáljuk, amelynek hatása – akár lifting, akár volemnövelő célú – akár azonnal a kezelés után látható.
Hány kezelés szükséges?

Az eredmény már egy kezelés után látható, hatása pedig 9-12 hónapig kitart. A töltés után szakorvossal szükséges konzultálni, hogy szükséges-e további töltés.

Hialuronsav alkalmazása:

A hyaluronsav legelterjedtebb alkalmazása az ajakfeltöltés esete, amikor is az ajak kontúrjának hangsúlyozása, az ajaknövelés vagy az asszimetria korrigálása a cél. Érzéstelenítés után végzett beavatkozással – normál esetben – helyreáll az ajak fiatalos szépsége és az ajak környékének feszessége.

A kezelés előnye:

A hyaluronsavas ráncfeltöltés előnye, hogy azonnal láthatóvá válik az eredmény, és a paciens folytathatja megszokott tevékenységét.

Veszélyei:

Mivel a hyaluronsav szervezetünk természetes összetevője, amely a megszületésünk óta bennünk van, nagyon kicsi a kockázata annak, hogy allergiás reakciót vagy érzékenységet váltana ki.

Ajaktöltés:

Ha nem vagy elégedett szád formájával, most könnyedén változtathatsz rajta! A szájfeltöltés tökéletes megoldás aszimmetria kezelésére, volumenizálásra, a Cupidó-ív (a felső ajkak csúcsa) kiemelésére, telt, dús szájforma elérésére. A kor előrehaladtával bekövetkező változások is kezelhetők vele, hiszen a szájfeltöltéssel egyben a szájkörnyéki ráncokat is kezeljük. Ezáltal az arcprofil harmonizálódik, a Marionette redő megemelkedik, az arc megfiatalodik. A száj ívének emelése segít, hogy egy elégedett mosollyal induljunk neki a hétköznapoknak.

Hialuronsavas ráncfeltöltés, volumenpótlás

A bőr rugalmassága sajnos nem tart örökké, bár fiatalabb korunkban hajlamosak vagyunk azt gondolni. Az idő előre haladtával azonban csökken a feszesség és a hidratáltság, ami előbb halványabb, majd egyre mélyebb ráncok kialakulásához vezet. Az esztétikai orvoslás számos megoldást dolgozott ki ennek kezelésére, ezek közül pedig a legújabb és talán legkorszerűbb a hialuronsavas ráncfeltöltés és volumenpótlás. Mind a hölgyek, mind az urak esetében elmondható, hogy az általunk használt innovatív megoldással akár 5-10 év is lefaragható a bőr korából. Tudjon meg többet a természetes és kíméletes ráncfeltöltésről, olvasson tovább!

A hialuronsavról:

A hialuronsav az emberi szervezetben természetesen megtalálható nagy molekulájú szénhidrát. Számos biológiai funkcióban kap szerepet, így többek között az ízületek kenésében és a porcsejtek működésében is közreműködik. A bőr kapcsán elsősorban kimagasló vízmegkötő-képességét érdemes kiemelni: egyes kutatások szerint egyetlen molekula a saját súlyának ezerszeresét képes felvenni. Éppen ezért egyedülálló hatékonysággal használható a ráncok elleni küzdelemben és a volumenpótlásban. Nem utolsó szempont az sem, hogy a hialuronsav teljes mértékben organikus, így szintetikus anyagok nélkül nyerheti vissza bőre fiatalságát és üdeségét.

Milyen esetekben érdemes a hialuronsavas ráncfeltöltést választania?

Az arc öregedése során nemcsak a bőr különböző rétegeiben alakulnak ki változások, hanem a bőr alatti szövetekben is, végül a koponya csontjainak is megváltozik a szerkezete. Az arc zsírpárnái megfogyatkoznak, és lejjebb ereszkednek. A hajdanán ideális szív vagy V-alakú arc megfordul, és a háromszög alapja sajnos az arc alsó harmadára kerül. Az esztétikai kezelések célja ennek a folyamatnak a megelőzése vagy javítása – próbáljuk visszaállítani az eredeti arcformát. Az arc egészét nézzük, és ennek megfelelően végezzük el a volumenpótlást illetve a ráncfeltöltést: egyaránt kezeljük a középarcot, az arc alsó harmadát, illetve az állvonalat is az ideális eredmény eléréséhez.

A feltöltés és volumenizálás egyaránt alkalmazható állandósult és kialakulóban lévő ráncok kapcsán, az alábbi területeken:

 • Ajkak
 • Áll és állvonal
 • Halánték
 • Homlok
 • Középarc
 • Szemöldök környéke
 • Marionette ráncok
 • Nasolabiális redő
 • Szem alatti karikák
 • Járomív és állvonal definiálása, kiemelése
Így zajlik a kezelés:

A hialuronsavas ránctalanítás első lépése a konzultáció. Szakorvosunk a megbeszélésen részletes képet kap az Ön korábbi arcfiatalító beavatkozásairól, majd a ráncok felmérése után javaslatot tesz az egyéni, személyre szabott kezelésre. Maga az eljárás gyors és minimális fájdalommal jár: az érintett terület fertőtlenítése után helyi érzéstelenítőt alkalmazunk. A hialuronsavas feltöltőanyagot vékony tűvel vagy kanüllel juttatjuk a bőrbe. Mindez 30-60 percet vesz igénybe, a beavatkozás után pedig azonnal visszatérhet megszokott életviteléhez. Bár átmeneti pirosodás, bevérzés, duzzanat előfordulhat, a komolyabb mellékhatások esélye elenyésző.

Rendelésünkön kizárólag a legmagasabb minőséget képviselő hialuronsavas feltöltőanyagot alkalmazzuk: Yvoire (Classic, Volume, Contour).

Mikor nem javasolt a beavatkozás?

Az alábbi esetekben a ráncfeltöltés nem végezhető el:

 • Allergia
 • Fertőző bőrbetegség, herpes
 • Terhesség és szoptatás
 • Bizonyos gyógyszerek szedése
 • Alvadási zavarok
 • Autoimmunbetegségek
Hyaluronidáz kezelés (Hyaluronsav bontás)

A hyaluronidáz egy enzim, amely természetesen is jelen van a szervezetben és részt vesz számos reakcióban. Képes a keresztkötött hyaluronsav lebontására, így segítséget nyújthat a hyaluronsavas töltések korrekciójánál, a szövődmények kezelésénél. Beadás előtt – nem sürgősségi esetben – bőrpróbát végzünk, hogy a páciens nem allergiás-e a hyaluronidázra. Kontraindikációt jelenthet, ha a páciens allergiás a méhcsípésre (a méh mérge is tartalmaz hyaluronidázt), vagy ismert a hiperszenzitivitás, allergia a hyaluronidázra.

Hialuronsav bontó: Sok helyen kérdezik, hogy az mi pontosan. Egy olyan anyagról van szó, amelyet a hialuronsavval kezelt területbe kell fecskendezni és lebontja azt, mintha nem lett volna oda befecskendezve. Miért kell? Egyrészt lehetnek azonnali, váratlanul fellépő kockázatok az épp folyó töltés következtében, pl. érbe megy és elzáródást okozhat, amely szövet elhaláshoz vezet, stb. Ezért a töltést végző orvosnál kell legyen a polcon ilyen gyógyszer. Ez tehát az injekciózás következtében fellépő probléma, amelyet a naprakész anatómiai ismeretek segíthetnek elkerülni, de mind egyediek vagyunk, és vannak olyan veszélyes zónák, amelyek nem mindenkinél vannak ugyanott, illetve vannak arcunkon vándorló képletek. A másik, hogy a töltés után bizonyos idővel problémák jelenhetnek meg. Ez a töltéshez használt termék tulajdonságai miatt alakul ki, a szakirodalom által ismert jelenségről van szó.

Enzim egy hialuronát-liáz, és a fragmens is hialuronsav-bontó aktivitással rendelkezik. Ez az aktivitás főleg a hialuronsav előnyös lebontásához vezet. Ezen túlmenően a találmány új, különleges enzimes bontófolyamattal előállított enzimffagmensekre is vonatkozik.

Foglaljon időpontot!

Mindent elmondunk előre

Magánrendelőnknél könnyedén, telefonon, személyesen, de akár online is egyeztethet időpontot, amely tervezésénél rugalmasak vagyunk.

Mi fog történni?
 1. 1. Adategyeztetés
 2. 2. Beszélgetés során felderítjük a problémát
 3. 3. Időpontfoglalás a megfelelő szakorvoshoz
Időpontfoglalás: +36-20 / 408-4584
Foglaljon időpontot!
Rendelés helye: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: 06-20 / 408-4584