Arcfeszesítő kezelés

A Botox injekcióval való ránctalanítás önmagában egy nagyon egyszerű beavatkozás. Csupán 15-20 perc alatt elvégezhető egy-egy terület kezelése. Még érzéstelenítésre sincs szükség, ugyanis a Botox injekció beadása egy nagyon vékony tűvel segítségével zajlik, így egy lényegében fájdalommentes eljárásról van szó.

Mi is a Botox tulajdonképpen?

Egy vegyületről van szó, melyet a Clostridium botulinum nevű baktériumból vonnak ki. A botulinum toxin egy baktérium által termelt fehérje, amely célzott használat mellett meggátolja az izmok összehúzódását. A botox gátolja az ideg és izom közötti ingerületátvitelt. Hatása átmeneti, emiatt korlátlanul ismételhető.  A mimikai izmokba injektálva akár fél éven át tartós eredményt hozhat. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy a kezelések elején a botox hatása általában 4-4,5 hónap a páciensek legnagyobb részénél, tartósabb alkalmazása után ez az idő pár hónappal kitolódhat. A botox kezelés szigorúan életkorhoz kötött: kizárólag 18-65 év közti vendégek esetében használható. Leggyakrabban az arc felső harmadának izmait kezeljük vele, azonban egyéb területeken is alkalmazhatjuk. A helyesen kivitelezett botox kezelés nem fagyasztja le az arcot, és nem természetellenes hatású.

Hogyan hat a Botox?

Izomba fecskendezve helyi hatást vált ki. Gátolja az idegvégződések és az izomrostok közötti ingerületátvitelt, így az injekció körül az izmok elgyengülnek.

Ki veheti igénybe a Botox kezelést?

Nagyon jó megoldás a haragos tekintetet okozó szemöldök közötti ráncok kisimítására, a homlokráncok és a szemkörnyéki szarkalábak eltüntetésére. Használhatjuk a szemöldök ívének formázására is, úgy, hogy közben a mimikai mozgást valamelyest megőrizzük.
Az alsó arcfélen is alkalmazzuk kisebb mennyiségben olykor, pl. a cigarettaráncok korrigálása esetén kombináltan alkalmazzuk egyéb kezeléssel , továbbá az ajkat lefelé húzó izmokat gyengíthetjük vele.

Fájdalmas a beavatkozás?

Minimális fájdalommal jár, a sok apró tűszúrást gyorsan megejtik orvosaink.

Meddig tart a Botox hatása?

Az eredmény 3-7 nap után látható, és akár 4 hónapig, egyeseknél 6 hónapig is megmarad.

Van kontraindikáció?

Minden esetben tájékoztassa az orvost, hogy milyen betegségekben szenved, tervez-e terhességet a közeljövőben, illetve ha babát szoptat.

A botox ezeken a területeken alkalmazható:
 • Szemöldökök közötti haragos ráncok kezelése
 • Homlok vízszintes ráncainak kezelése
 • Szarkalábak kezelése
 • Nyuszi ráncok az orron
 • Szemöldökök emelése
 • Száj körüli finomráncok kezelése
 • Rágóizom kezelése (arc vékonyítás, fogcsikorgatás kezelése)
 • Gummy-smile kezelése

Nefertiti kezelés: Állív karakterizálása

A Botox kezelés menete:

A beavatkozást a bőr alapos fertőtlenítésével kezdjük. Helyi érzéstelenítést nem alkalmazunk, mert az injektálás csak apróbb, alig érzékelhető kellemetlenséggel jár. A megfelelő kezelési pontokba injekciózzuk a szükséges botox mennyiséget. Mellékhatásként leggyakrabban kisebb bevérzések fordulhatnak elő. A kezelés után pár nappal már érződik a botulinum toxin hatása (a teljes hatás 14 nap alatt alakul ki). A kezelés után javasolt a kezelt terület finom mozgatása. Közvetlenül a kezelés után 5 óráig függőleges testhelyzetben kell maradni. 48 óráig kerülni kell a szoláriumot, szaunát, napozást és nem szabad tornázni, a fizikai aktivitást kerülni kell. Kozmetikai arcmasszás 2 hétig tilos.

Rendelésünkön Dysport botulinum toxint használunk.

Nem alkalmazunk botox ránctalanító kezelést:

 • a várandósság alatt, szoptatáskor
 • izom- és idegrendszeri betegségek meglétekor
 • bizonyos autoimmunbetegségek fennállásakor (pl. myasthenia gravis)
 • akut betegségek idején (pl. megfázásos vagy lázas állapotok)
 • botoxszal szembeni túlérzékenység esetén
 • a bőr fertőzései esetén (pl. herpes simplex)
Botox fogalomtár

A neurotranszmitterek azok az anyagok, melyek segítik a testben az ingerület átvitelt.

A neuromodulátorok olyan gyógyszerek, amelyek blokkolják az idegjeleket, az idegek neurotranszmittereinek eljutását a test izmaihoz.

A botulinum toxin egy olyan jóváhagyott és engedélyezett gyógyszer, mely ideiglenesen, reverzibilisen blokkolja az izom összehúzódását működtető idegeket.

A botulinum toxin kis adagokban hatékony kezelési lehetőség mind patológiás mind esztétikai panaszok orvoslásban.

A homlokon a szemöldök között és a szem körül alkalmazott botox kezelés kiegyenlíti a finom vonalakat és ráncokat fiatalosabb megjelenést eredményezve.

A ráncokat két csoportra bontjuk: statikus és dinamikus. A dinamikus ráncok a mozgatásra előtűnő vonalak a bőrön, melyek alaphelyzetben nem feltétlenül látszanak. A statikus ráncok azok, melyek nyugalmi állapotban is megjelennek, felületes vagy mély barázdák formájában a bőrön.

A botox kezelést követően a dinamikus ráncok szinte 100%-ban oldódnak, addig a statikus ráncok mélysége habár jelentős mértékben csökkenhet, előfordul, hogy teljes mértékben csak botox kezeléssel nem tüntethetőek el, ilyenkor kiegészítő terápiára, hialuronsavas töltésre lehet szükség a tökéletes eredmény elérése érdekében.

Amennyiben töltés során a botox a vérkeringésbe jutna, az a szervezetben semmilyen negatív hatást nem okoz, maximum a hatás erőssége csökkenhet. Ilyenkor további egységek beadására lehet szükség a későbbiek során.

A kezelést legtöbbször átlagos dózisban kezdjük, melyre az emberek 98% ugyanolyan mértékben reagál. Vannak, akiknek fokozni kell az egyszerre beadott dózis mennyiségét, vannak olyanok, akiknek hatástartam vagy hosszabb, vagy rövidebb ideig tart. És van a populáció körülbelül fél százaléka, akik immunisak a botox terápiára. Ezt a kezelés előtt kideríteni nem lehet.

A botox kezelés évente két-három alkalommal történő elvégzését követően hosszantartó, friss, fiatalos, üde megjelenés érhető el. A meglévő ráncok mélysége nagymértékben csökkenhet, és gátolja az újonnan képződő barázdák kialakulását. Amennyiben a kezelés elhagyása mellett dönt a páciens, úgy idővel visszatérnek a ráncok, barázdák.

A megfelelően alkalmazott botox terápia nem változtat az arc nem kezelt részének megjelenésén, vagy mozgásán. A kezeletlen izmok továbbra is rendeltetésszerűen működnek, a ráncokat minimalizálják, nem a kifejezéseket, így továbbra is természetesen fejezheti ki érzéseit.

A kezelést követően 3-4 nappal kezdődik a javulás, első hétre 70%, a második hét végére áll be a 100%-os hatás. A változás tehát nem radikális, hanem fokozatos. A kezelést követő apró pontok, duzzanatok általában a kezelést követő 4-5 óra múlva szinte észrevehetetlenné válnak. A kezelést követően a szabályok betartása mellett folytathatja mindennapi rutinját.

A botulinum toxin kiváló terápiás lehetősége a hiperhidrózisnak (kóros izzadás) és a krónikus migrén kezelésében is.

További felhasználási területei:
 • A szem alatti ráncok kezelése
 • Az úgynevezett narancshéj áll kezelése
 • A nyakon lévő húrok (platisma) kezelése
 • A tónusát vesztett dekoltázs kezelése
 • Kóros hónalj, kéz, talp izzadás kezelése (Nem csak a verejtékezés, a „szagok” is megszűnnek)
 • Az állív karakterizálása, úgynevezett “Nefertiti vonalak” elérése
Mellékhatások lehetnek:
 • Fejfájás
 • Az injekció helyén fellépő fájdalom
 • Az injekció beadási helyén jelentkező bőrreakció
 • A szemhéj duzzanata
 • A szemhéj leesése
 • Hematóma
 • Ödéma

A mellékhatások nagy része elkerülhető a megfelelő alkalmazási technikával, ezért mindig hozzáértő szakemberrel végeztesse el a kezelést.

Foglaljon időpontot!

Mindent elmondunk előre

Magánrendelőnknél könnyedén, telefonon, személyesen, de akár online is egyeztethet időpontot, amely tervezésénél rugalmasak vagyunk.

Mi fog történni?
 1. 1. Adategyeztetés
 2. 2. Beszélgetés során felderítjük a problémát
 3. 3. Időpontfoglalás a megfelelő szakorvoshoz
Időpontfoglalás: +36-20 / 408-4584
Foglaljon időpontot!
Rendelés helye: Szeged, Algyői út 24. Útvonaltervezés
Ingyenes ügyfél parkoló: Bejárat a Hegyközség utca felől
Bejelentkezés: 06-20 / 408-4584